Osallistuimme Avan kanssa 28.11 Haapajärven peltokokeeseen. Avan nenä ei jostain syystä toiminut ja se törmäsi kokeessa kaksi kertaa fasaaneihin. Luovuin tässä vaiheessa, sillä tiesin, että kirkkaammat palkintosijat olivat jo menetetty.

Erikoista oli se, että kokeen päätyttyä kun sain juoksuttaa Avan autolle, niin se otti seisonnan metsäsaarekkeen reunassa. Menimme ampujan kanssa tilanteeseen ja annoin avanssiluvan. Ava nosti tulisesti noin kymmenen metrin päässä lymyävän fasaanin ja jäi rauhallisesti paikoilleen. Ampuja totesikin, että tässähän olisi ollut täysi viiden pisteen riistatyö! Olipas omituista kun aikaisemmin päivällä vain törmäsi lintuihin, mutta sitten kuitenkin haistoi tämän viimeisen linnun hyvin.

Vaikka emme saaneet kokeesta toivomaani tulosta, niin olen kuitenkin iloinen Avan peltohausta. Kokeen pellot olivat laajat, emme ole aikaisemmin noin laajoilla pelloilla olleet. Ava hanskasi homman kuitenkin hienosti. Sen kertovat tuomarin antamat ominaisuuspisteet: vauhti = 4/5, hakutekniikka = 4/5 ja vainuamistapa = 5/5. Tuomarin koekertomus: "Haku hyvää avoimen luokan hakua. Koiran nenä ei toimi kunnolla tänään ja se koituu kohtaloksi riistalla. Koira törmää kahdesti fasaaneihin ja ensimmäisessä pyrkii hieman perään. Toisen törmäyksen jälkeen ohjaaja luopuu."